Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд не дозволить знизити стандарти якості продовольчого зерна. Микола Азаров

Уряд не дозволить знизити стандарти якості продовольчого зерна. Микола Азаров

Кабінет Міністрів України не допустить перегляду державних стандартів, які регламентують вимоги до якісних показників продовольчої пшениці. Про це Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні на прес-конференції.  Він запевнив, що незважаючи на досить низьку якість цьогорічного врожаю зернових, що спричинено несприятливими погодними умовами, громадяни України споживатимуть хліб високої якості.  

«Ніхто не дозволить Держспоживстандарту міняти стандарти і використовувати в якості продовольчого зерна те зерно, яке після обробки може використовуватися тільки на корм худобі. Ніхто цього не дозволить зробити», - заявив Микола Азаров.

Він нагадав, що Уряд ухвалив рішення щодо забезпечення України достатньою кількістю високоякісного продовольчого зерна: «Ми вже дали орієнтири в кожній області: створити відповідні запаси. Аграрний фонд отримав необхідні гроші і закуповує зерно за прийнятними для виробників цінами. Тому ніяких проблем я не бачу», - зазначає Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.