Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми повинні встановити в області нижню планку вартості харчування дітей в закладах освіти. Ігор Шурма

Ми повинні встановити в області нижню планку вартості харчування дітей в закладах освіти. Ігор Шурма

В Харківській області середній показник вартості харчування на одну дитину в день складає 8 гривень. При цьому в деяких районах вона невиправдано низька, тоді як в інших – завищена. Як зазначив в ході селекторної наради 9 липня заступник голови ХОДА Ігор Шурма, щоб збалансувати вартість харчування дітей в школах і дитсадках, необхідно встановити мінімальну ціну, нижче якої керівництво на місцях не матиме права спускатись. 

«Ми повинні встановити в області нижню планку вартості харчування, нижче якої не можна опускатись. Якщо хтось залучить додаткові кошти, то це прекрасно, але має бути якась нижня межа. Це потрібно запропонувати обласному управлінню освіти і прийняти на сесії», - зазначив Ігор Шурма.

Наразі найменше коштів з місцевих бюджетів на харчування однієї дитини в день у дошкільних закладах виділено в Балаклійському та Богодухівському районах (3,81грн. та 3,72 грн. відповідно), найбільше – у Харківському (13,50 грн.), Краснокутському (8,60 грн.), Нововодолазькому (8 грн.), Сахновщинському, Шевченківському та Первомайському районах – по 7грн.