Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У всіх районів області є спільні проблеми, і ми крок за кроком будемо їх вирішувати. Михайло Добкін

У всіх районів області є спільні проблеми, і ми крок за кроком будемо їх вирішувати. Михайло Добкін

У прямому ефірі програми «Час влади»,  що вийшла вчора на обласному державному телебаченні, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін заявив, що проблеми Золочівського району, який він відвідав у той же день з робочим візитом, нічим не відрізняються від проблем будь-якого іншого району області. «У кожного району є своя специфіка, але загальні проблеми однакові», - зазначив він. 

За словами Михайла Добкіна, до загальних проблем районів відносяться складності в сільському господарстві і відсутність законів, які б наводили порядок на сільськогосподарському ринку, дозволяючи отримувати прибуток тим, хто працює від землі, а не перекупникам сільгосппродукції.

«Я ставив запитання: чи можуть сьогодні селяни, які виробляють продукцію, спокійно прийти на ринок і продати її? І городянам буде вигідно, і людям буде цікаво, тому що ніхто не буде монопольно збивати ціни у виробників і монопольно роздувати їх для кінцевого споживача. В одному з господарств мені відповіли: ми не можемо вийти з нашою продукцією на ринок. Нас не пускають. Нас змушують здавати всі оптом за дуже низькою ціною», - повідомив голова ХОДА. 

Також Михайло Добкін відзначив складну ситуацію у взаєминах виробників молока і виробників молочної продукції: заборгованість перед сільгоспвиробником за молоко перевищує 4 млн. грн. по області. «Необхідно виробити правила, які допоможуть захистити інтереси і тих, і інших», - підкреслив він. 

- У всіх районів є проблеми, і ми крок за кроком будемо їх вирішувати, - заявив Михайло Добкін.