Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питома вага продукції ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів» складає 15,5% в загальному обсязі виробництва Чугуївського району

Питома вага продукції ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів» складає 15,5% в загальному обсязі виробництва Чугуївського району

Юрій Сапронов відвідав одне з найпотужніших підприємств переробної промисловості Чугуївського району – ДП «Новопокровський комбінат хлібопродуктів». Заступник голови ХОДА оглянув основні технологічні цехи: заготівельний елеватор, млин та комбікормовий завод. Директор комбінату Володимир Гусаров розповів, що підприємство має восьмивідсоткову рентабельність, питома вага його продукції складає 15,5% в загальному обсязі виробництва району.

Закінчено комп’ютеризацію основних технологічних процесів, встановлено нове обладнання для лабораторних аналізів, введено систему контролю за якістю продукції, яка відповідає сучасним європейським стандартам.

З 2006 року вся продукція ДП «Новопокровський КХП» сертифікована за ISO 9001-2000. У перспективі на комбінаті планують запроваджувати енергозберігаючі технології, встановити автоматизовану систему управління процесом зволоження зерна та розширювати торгівельну мережу та ринки збуту готової продукції. Єдина проблема підприємства – часті перевірки з боку контролюючих та дозвільних органів.

«Необхідно дізнатися хто, коли та для чого перевіряє такі підприємства», - зазначив віце-губернатор. Юрій Сапронов взяв це питання під свій контроль та доручив проаналізувати доцільність та необхідність перевірок.