Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У зведеному рейтингу міст і районів області повністю виключена суб'єктивна оцінка показників

У зведеному рейтингу міст і районів області повністю виключена суб'єктивна оцінка показників

«У зведеному рейтингу міст обласного підпорядкування та районів Харківської області враховуються всі галузі економічної діяльності - промисловість, соціальні послуги, фінансова сфера, сільське господарство та ін, - сказав під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо начальник Головного управління економіки Сергій Авершин. - Рейтинг збудований таким чином, що повністю виключена суб'єктивна оцінка показників. Всі показники беруться з офіційної статистичної інформації або інформації галузевих управлінь. Всі дані ранжуються і ми отримуємо місця, які посідають райони, з огляду на динамічні показники розвитку економіки, внеску у загальний продукт, вироблений областю».

Другий раз поспіль - за підсумками 2009 року та за 1 квартал 2010 року - перше місце посів Красноградський район. Також групу лідерів не залишають Чугуївський, Харківський, Дергачівський та Балаклійський райони. До аутсайдерів можна віднести Борівський, Нововодолазький, Печенізький райони області.

По містах обласного підпорядкування - 1 і 2 місце посіли Куп'янськ та Чугуїв відповідно, останні - Ізюм та Первомайський. По містах в рейтингу не враховуються показники по сільському господарству. Харків навмисно виведений з рейтингу, оскільки робиться оцінка тільки Харківської області.