Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі діючі цукрові заводи будуть працювати і практично готові до початку сезону. Віталій Алексейчук

Усі діючі цукрові заводи будуть працювати і практично готові до початку сезону. Віталій Алексейчук

Цукрова галузь в Харківській області не вибивається з графіка підготовки до нового сезону з переробки цукрових буряків. Не включаться в роботу цієї осені тільки два заводи - Куп'янський і Савінський.

«Всі діючі цукрові заводи будуть працювати і практично готові до початку сезону. На цьому тижні ми плануємо провести нараду, де будемо розглядати конкретні проблеми цукрової галузі», - повідомив в ході прес-конференції 5 липня заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.

На даний момент проблемними залишаються Савінський і Куп'янський завод. Що стосується першого, то у нього є шанси почати роботу найближчим часом.

«На Савинський завод інвестори вже дали завдаток, будемо працювати, щоб довести цю справу до кінця. Вся проблема в грошах - криза», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Інвестор для Куп'янського заводу також уже знайдений, але оскільки обладнання, яке є на даний момент на підприємстві, сильно застаріло, то цілком імовірно, що завод чекає перепрофілювання.

«Домовленість про захід інвесторів на підприємство є, я впевнений, що там виробництво буде обов'язково», - підкреслив Віталій Алексейчук.

Також він зазначив, що вся цукрова галузь в Україні потребує модернізації.

«У Європі цукрозавод, який переробляє буряків менше, ніж 12 тисяч тонн на добу, не може існувати. У нас цукрові заводи на добу переробляють 1 - 1,5 тисячі тонн. Я думаю, в найближчі 15 - 20 років буде повна модернізація всієї галузі», - сказав він.