Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області заборгованість підприємств ЖКГ по заробітній платі складає 19 мільйонів гривень

У Харківській області заборгованість підприємств ЖКГ по заробітній платі складає 19 мільйонів гривень

Підприємства, що працюють у Харківській області у сфері житлово-комунального господарства, мають чималі борги по заробітній платі перед своїми працівниками. Найбільшу заборгованість накопичило КП «Міськелектротранс».

Про це в ході наради з головами райдержадміністрацій повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

«Харківська область має досить велику заборгованість по заробітній платі. Цей борг обчислюється на сьогоднішній день 19 мільйонами гривень, і якщо розглянути структуру цих боргів, то 75% їх лягає на «Міськелектротранс». Це підприємство накопичує такі борги тільки тому, що немає компенсації з боку держави за проїзд пільгового контингенту», - підкреслив він.

За словами Валентина Дулуба, на рік харківському «Міськелектротрансу» необхідно 211 мільйонів гривень державних дотацій, тоді як одержує він суму в кілька разів меншу.

«Нині в бюджеті заплановано 66 мільйонів, і вони призначені не тільки «Міськелектротрансу», але взагалі всім транспортним підприємствам: і метрополітену, і наземному транспорту. У результаті, якщо все підрахувати, то на «Міськелектротранс» залишиться всього 23 мільйони гривень. Цього не вистачить, щоб вирішити проблеми підприємства», - зазначив він.