Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нинішній керівник заводу імені Малишева не здатний адекватно реагувати на сучасну кон'юнктуру. Михайло Добкін

Нинішній керівник заводу імені Малишева не здатний адекватно реагувати на сучасну  кон'юнктуру. Михайло Добкін

Найближчим часом зміниться керівництво на заводі імені Малишева. Кандидатура майбутнього директора вже визначена, і в області чекають тільки узгодження з Міністерства промислової політики.

Про це в ході брифінгу за підсумками наради з питання стабілізації фінансово-економічного стану ДП «Харківський приладобудівний завод імені Т.Г.Шевченка» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Нинішній керівник заводу імені Малишева не здатний адекватно реагувати на сучасну кон'юнктуру. Там потрібна людина, яка в тісній зв'язці з двома конструкторськими бюро - КБ імені Морозова та КБ двигунобудування освоїть випуск нової продукції для підприємства - БТР-4. Дана продукція взагалі ніколи не вироблялась на нашому підприємстві », - відзначив голова області.

У той же час майбутньому керівникові заводу належить освоїти близько 300 мільйонів гривень оборонного замовлення на танки «Оплот», якими збираються озброїти українську армію.

«Це серйозна заявка для того, щоб, з одного боку, вивести наше підприємство зі складної економічної ситуації, а з іншого боку - забезпечити нашу армію сучасною військовою технікою, що дозволить у майбутньому її продавати за межі нашої держави. Сьогодні просуваючи наші конкурентоспроможні сучасні танки на іноземні ринки, ми чуємо найголовніший закид: чому наша армія не бере на озброєння свою військову техніку? Відповіді на це питання немає», - підкреслив Михайло Добкін.

Прізвище майбутнього керівника заводу імені Малишева поки не називається, оскільки в профільному міністерстві рішення ще не прийнято.