Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області переглянуто більше 180 договорів про оренду водойм

У Харківській області переглянуто більше 180 договорів про оренду водойм

За дорученням голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна в регіоні переглядаються всі договори про оренду водойм.У документ включаються відразу два нових пункти - про відповідальність орендарів за безпеку на воді та про впорядкування дамби.

Про це в ході прес-конференції 22 червня повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха.

За його словами, як правило, орендарі укладають договір тільки на дзеркало води, тоді як дамба залишається безгоспною через прагнення орендарів заощадити на платі. Відтепер їх зобов'язали і стежити за станом дамби і гідрозатворів, і обладнати пляж.

«При укладанні договору обов'язково там має бути записано, що орендар несе відповідальність за безпеку людей на воді, якщо він дозволяє в своєму ставкою купатися. Тобто, він повинен обладнати пляж, стежити, щоб там не продавали спиртних напоїв і так далі. Сьогодні в 181 договір вже внесені ці зміни, і я думаю, що до кінця поточного року ця робота буде завершена. Те ж саме з дамбами», - повідомив Володимир Росоха.

У цьому році на орендованих ставках потонули 36 чоловік, що складає 80% від усієї кількості загиблих на воді в області. І тільки в 10 з цих випадків в договорі орендаря було зазначено, що він несе відповідальність за безпеку на воді. За словами Володимира Росохи, на цих людей родичі загиблих можуть подати до суду.