Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Через посушливу погоду в Харківській області встановлений високий рівень небезпеки виникнення лісових пожеж

Через посушливу погоду в Харківській області встановлений високий рівень небезпеки виникнення лісових пожеж

Через посушливу погоду, яка встановилася останнім часом, в Харківській області встановлено 4-й рівень (один з найвищих) небезпеки виникнення лісових пожеж. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Росоха.

За його словами, в області постійно проводяться заходи щодо недопущення виникнення лісових пожеж. Зокрема, організовані 70 бригад, які постійно проводять рейди по лісовим масивам спільно із співробітниками міліції і МНС. Також проводиться огляд території з повітря, і якщо десь виявляються джерела вогню, на це місце відразу ж виїжджають пожежні бригади і ліквідовують їх, і таким чином не допускається поширення вогню на великі території. На всіх в'їздах до лісу поставлені спеціальні шлагбауми, перериті всі дороги, щоб не допустити заїзд автомобілів в ліс.

«Крім того, у всіх районах області в лісових масивах обладнані місця для відпочинку людей: встановлені бесідки, відведені спеціальні місця для розведення вогню та ін. Ця робота триває і дає свої результати», - підкреслив Володимир Росоха.