Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для опалення будинків в Харківській області будуть використовувати тріску і сухостій

Для опалення будинків в Харківській області будуть використовувати тріску і сухостій

Фахівці з Харківщини поїхали до Черкаської області, щоб ознайомитися з виробленими там котлами, які працюють на альтернативному паливі. Якщо техніка покаже себе ефективною, деякі об'єкти в Харківському регіоні будуть переведені на опалювання трісками та сухими гілками.

Про це в ході виїзного засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери району до осінньо-зимового періоду 2010-2011 років повідомив голова обласної адміністрації Михайло Добкін.

«Сьогодні вартість блакитного палива максимально висока, тому для обігріву будівель та споруд ми зобов'язані використовувати альтернативні види палива. Я нещодавно відправив кілька фахівців на один із заводів у Черкаській області, де виготовляють котли, які працюють на трісках. Це сухостій, це гілки, що сьогодні забираються уздовж доріг, це те, що лежить зараз у лісах мертвим вантажем нікому не потрібне. Якщо ці котли будуть ефективні, ми будемо розмовляти з лісниками, щоб виробити систему, при якій цей вид палива буде у нас використаний», - розповів він.

Михайло Добкін підкреслив, що при низькій вартості подібного матеріалу економія для місцевих бюджетів буде істотна.