Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках програми “Бібліоміст” у Харківській обласній універсальній наукові бібліотеці буде відкрито обласний навчальний центр

В рамках програми “Бібліоміст” у Харківській обласній універсальній наукові бібліотеці буде відкрито обласний навчальний центр

 24 червня о 12:00 в Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці буде відкрито обласний навчальний центр, створений в рамках програми "Бібліомост", - повідомив сьогодні на прес-конференції радник голови Харківської облдержадміністрації з питань культури Дмитро Кузнєцов. «Завдяки цій програмі ми зможемо, не використовуючи бюджетних коштів, втілити в життя проект оснащення бібліотек області сучасними комп'ютерами. Також у програмі закладено кошти на реалізацію навчальних програм для підвищення професійного рівня працівників бібліотек», - підкреслив Кузнєцов.

У рамках проекту Харківській обласній універсальній науковій бібліотеці виділено:
- 10 комп’ютерів;
- ліцензійне програмне забезпечення;
- обладнання для об’єднання комп’ютерів в мережу;
- принтер;
- сканер;
- мультимедійний проектор.

В рамках програми «Бібліоміст», яка стартувала в Україні 30 вересня 2009 року, було об’явлено конкурс «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету». В першому раунді конкурсу від Харківської області брали участь Куп’янська ЦБС, Шевченківська ЦБС, Кегичівська ЦБС. Перемогу одержала Чугуївська міська Централізована бібліотечна система. Згідно проекту у місті буде відкрито 4 Інтернет Центри:
- Центральна бібліотека Чугуївської ЦБС
- Бібліотека-філія для юнацтва, м. Чугуїв
- Бібліотека-філія для дітей, м. Чугуїв
- Бібліотека-філія мікрорайону "Дружба", м. Чугуїв

Інформаційна довідка:

"Бібліоміст" - це частина програми "Глобальні бібліотеки" благодійного фонду Білла Гейтса і його дружини Мелінди. Реалізацією програми на Україні займається некомерційна організація IREX (International Research & Exchanges Board), агентство США з міжнародного розвитку USAID і міністерство культури і туризму України.

Фонд Білла і Мелінди Гейтс надав грант у 25 мільйонів доларів Радам міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) для впровадження програми «Бібліоміст». Програма орієнтована на розширення і організацію нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету, створення в бібліотеках комп'ютерних класів.

Програма "Бібліоміст" розрахована на чотири роки і охопить більше тисячі публічних бібліотек України. У рамках програми також будуть відкриті 24 навчальних центри для бібліотекарів у кожному регіоні країни.