Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області триває інвентаризація «земельних» розпоряджень районних адміністрацій

У Харківській області триває інвентаризація «земельних» розпоряджень районних адміністрацій

З середини травня 2010 року в Харківській області триває перевірка законності розпоряджень районних адміністрацій щодо оренди землі та передачі її в постійне користування. Перші результати перевірки показали численні порушення районної влади.

Про це на прес-конференції 14 червня повідомив начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач.

«Відповідно до законодавства про охорону і використання земель в Харківській області зараз спільно з райдержадміністраціями та нашими територіальними органами Держкомзему проводиться інвентаризація розпоряджень райдержадміністрацій, виданих з початку 2005 року по 1 квітня 2010, тобто, за всі п'ять років попередньої каденції», - повідомив він.

На даний момент інвентаризація закінчена тільки в кількох районах області, в числі яких Вовчанський та Зміївський. Результати перевірки показали численні порушення, які допускалися представниками районної влади при складанні договорів.

Як повідомив Михайло Клепач, в результаті протизаконних дій попереднього керівництва обласний та місцеві бюджети втратили близько 2.5 мільйона гривень.