Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень оплати за газ значно поліпшився

Рівень оплати за газ значно поліпшився

На сьогодні підприємства Харківської області, що виробляють теплову енергію, розрахувалися за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2009-2010 років, на 56%. Рівень оплати за 2010 рік становить 62%. Про це повідомив заступник голови ХОДА з питань життєзабезпечення Валентин Дулуб.

Нагадаємо, наприкінці березня, коли відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань розрахунків за газ за участю першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, цей рівень в Харківському регіоні становив всього лише 14%. Значне поліпшення виплат Валентин Дулуб пояснює тим, що голова ХОДА Михайло Добкін поставив перед кожним підприємством ТКЕ завдання розробити графік погашення боргів і працювати з усіма споживачами-боржниками.
"На всеукраїнській селекторній нараді була поставлена мета: всі підприємства-боржники, які виробляють теплову енергію, повинні до 1 липня вийти на 80% проплат за газ, і до 1 жовтня повністю виплатити борги, - підкреслив Валентин Дулуб.- Тільки в такому разі можна розраховувати на те, що всі наші підприємства отримають ліміт на газ для роботи в новому опалювальному сезоні".