Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нова програма соціально-економічного розвитку області повинна кардинально відрізнятися від торішньої. Юрій Сапронов

Нова програма соціально-економічного розвитку області повинна кардинально відрізнятися від торішньої. Юрій Сапронов

"Програма економічного і соціального розвитку області на 2010 рік не повинна бути як дві краплі води схожа на торішню і бути додатком до видаткової частини обласного бюджету. Її призначення - визначення точок зростання економіки і перспектив розвитку області з урахуванням планованих реформ і максимально ефективного використання бюджетних коштів", - заявив сьогодні в ході сесії обласної ради заступник голови ХОДА з економічних питань Юрій Сапронов.

Він також підкреслив, що нова консолідована влада вже почала процес відновлення та реформування економіки. Президентом України чітко визначено основні пріоритети: підвищення якості життя людей на основі модернізації та інноваційного розвитку економіки та стабільного функціонування державної влади. Для реалізації цих пріоритетів створений Національний і регіональні комітети з економічних реформ.

"Для виконання поставлених завдань Головне управління економіки ХОДА повинно перестати бути відділом з переписування статистики та філією канцелярії обласної адміністрації. Воно має повернути собі функцію ідеолога і координатора розвитку економіки області. З цією метою необхідно в найкоротші терміни сформувати перелік найбільш гострих проблем, які хвилюють мешканців області та шляхи їх вирішення ;визначити пріоритетні напрями соціально-економічного розвитку області та розробити план першочергових дій ХОДА; розпочати розробку перспективного плану розвитку економіки області в рамках Загальнодержавної програми "Україна 2020", - зазначив Юрій Сапронов.

Теги