Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наше завдання - створення експортоорієнтованої високотехнологічної індустрії. Анатолій Гіршфельд

Наше завдання - створення експортоорієнтованої високотехнологічної індустрії. Анатолій Гіршфельд

Виступаючи на засіданні господарського активу області з питання ситуації в промисловій сфері Харківського регіону, директори провідних підприємств висловлювали своє бачення ситуації і пропозиції щодо використання потенціалу нашої області.

Зокрема, президент промислової групи "УПЕК", голова обласної організації роботодавців "Граніт" Анатолій Гіршфельд відзначив, що Україна продовжує витрачати чималі кошти на навчання величезної кількості студентів, при цьому весь високотехнологічний сектор - індустрія майбутнього - в Україні 100% знаходиться в тіні.

"Вихід витрат на навчання молоді в реальному секторі нульовий. Ми не зуміли зростити ці галузі, які складали нашу гордість і основу економіки країни в минулому. І на державному, і на регіональному рівні потрібно зуміти створити найкращі умови для розвитку експортоорієнтованої високотехнологічної індустрії. Це стосується всіх галузей промислового виробництва, а для нашого міста конкретно - машинобудування, - сказав Анатолій Мойсейович.

- У Харкова, як ні в якого іншого міста в Україні, сьогодні є передумови стати локомотивом цих процесів в країні і показати всім приклад, що є інший шлях розвитку. Що у країни є ресурси, які сьогодні не затребувані. Я вважаю це першочерговим завданням, яке повинна вирішуватися в Харківській області".

Теги