Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток партнерських відносин - стимул рухатися вперед

Розвиток партнерських відносин - стимул рухатися вперед

"Україна і Болгарія - країни, у яких дуже багато спільного як у сфері економіки, так і в гуманітарній області. Час, який ми прожили як брати, дуже вагомий в наших історіях. Зараз, коли весь світ інтегрується, ми дуже цінуємо наше спільне минуле", - сказав на зустрічі з делегацією Республіки Болгарія в.о. заступника голови ХОДА Вадим Ландсман.

"Нам вкрай важливо розвивати співробітництво між університетами, розширювати культурний простір, створювати спільні бізнес-проекти, - підкреслив Вадим Аркадійович. - Особливо важлива гуманітарна сфера, тому що відносини по-справжньому розвиваються там, де люди спілкуються і домовляються".
Він підкреслив, що Харків багато в чому займає лідируючі позиції в Україні. Місто і область зберегли сильний промисловий і науковий потенціал. Харків - перший в Європі за кількістю студентів на 10 тисяч населення, а Харківський національний університет ім.Каразіна - в десятці кращих вузів України.
Розвиток партнерських відносин з Болгарією допоможе Харківському регіону рухатися вперед і вчитися чомусь новому, упевнений в.о. заступника голови ХОДА.