Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виступ Михайла Добкіна під час представлення його на посаду голови Харківської облдержадміністрації

Шановні колеги! Передусім, я хочу висловити слова глибокої поваги та вдячності Кабінетові Міністрів України та Президентові України Віктору Федоровичу Януковичу за виявлену довіру. Бути керівником такого регіону, як Харківщина, в надзвичайно скрутні часи для всієї країни – для мене велика честь і відповідальність. Я докладу всі зусилля для того, щоб діяльність державних органів Харківської області повністю відповідала головній суті Програми нашого Президента – УКРАЇНА ДЛЯ ЛЮДЕЙ.

Звертаючись до присутніх у залі представників державної влади, хочу наголосити: критерієм відповідності кожного посаді, яку він обіймає, буде винятково наявність конкретних результатів праці, професіоналізм, ініціатива та бажання працювати в команді. В команді, яка, виконуючи програму Віктора Януковича, долатиме всі негативні наслідки зруйнованої довіри людей до влади.
Буде переглянуто чисельніть апарату співробітників облдержадміністрації, щоб максимально скоротити видатки на утримання бюрократії.
Першочерговим завданням, яке озвучив Президент України через свої перші Укази, і яке сьогодні гостро стоїть перед суспільством та особисто переді мною, як керівником одного з найбільших регіонів, є боротьба з корупцією. Хочу звернутися до присутніх у залі керівників правоохоронних органів: лише об’єднавши наші спільні зусилля, знання та досвід, ми зможемо зруйнувати корупційні механізми у владі. Я дуже сподіваюся у цьому на вашу підтримку та розуміння.
Ще одне першочергове завдання – виведення регіону з глибокої кризи.. Воно потребує злагоджених зусиль усіх гілок і структур влади, консолідації всієї громади, а також здійснення глибоких системних реформ у всіх сферах діяльності.
Боротьба з бідністю і соціальною несправедливістю – це також буде пріоритетний напрямок у діяльності облдержадміністрації. Мы повинні повернути людям ті соціальні стандарти, що були заморожені попереднім урядом ще в 2008 році.
Для Харківської області, з її потужним промисловим потенціалом, фундаментальною та прикладною наукою, развиненою системою підготовки кадрів для всіх сфер діяльності, інвестиційно-іноваційна модель развитку, проголошена в Програмі Президента, є життєво необхідною. Нам треба буде забезпечити умови для модернізації промисловості і аграрного сектору, повсюдного запровадження енергозберігаючих технологій, развитку взаємовигідних економічних відносин із іноземними державами, в першу чергу, з Росією та її регіонами.
Ми повинні надати реальну підтримку малому і середньому бізнесу, захищаючи його від будь-яких неправомірних дій з боку фіскальних та контролюючих структур і послідовно виводячи його із сфери тіньових відносин.
Я маю намір приділити особливу увагу проблемам села. Саме села, яке ще донедавна годувало міських жителів, а нині ледь дихає в злиднях, в убогій соціальній інфраструктурі, у відсутності доріг і, як правило, без закладів культури.
Медична допомога на селі потребує особливої уваги і послідовних кроків модернізації. Не повинно бути відмінностей у наданні відповідної медичної допомоги в місті, райцентрі чи селі. Скрізь повинні бути розроблені і запроваджені однакові стандарти.
Як Харківський міський голова протягом останніх чотирьох років, а нині глава обласної державної адміністрації, я чітко усвідомлюю, наскільки важливими для розвитку нашого регіону є нормальні, ділові відносини всіх органів місцевої і державної влади. І тому хочу заявити – з боку державної вертикалі не буде перешкод для продуктивної співпраці з представницькими органами місцевого самоврядування, розумного та ефективного розподілу повноважень і ресурсів. Прихильники конфліктів змушені будуть шукати інше робоче місце.
Зміна складу двох найважливіших гілок державної влади в результаті демократичних виборів вселяє впевненість у тому, що Харківщина, як і вся Україна подолає труднощі і руїну. Як і 65 років тому, коли наш народ після переможної війни приступив до відбудови зруйнованого народного господарства.
Цю знаменну дату ми будемо гідно відзначати на Харківщині. Як данину глибокої поваги до справжніх героїв Великої Вітчизняної – тих, хто ще поруч з нами, і тих, хто віддав життя за Велику Перемогу. Це свято стане потужною протидією намаганням тих, хто хоче переписати нашу історію.

Теги