Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформує ГУ з надзвичайних ситуацій

Інформує ГУ з надзвичайних ситуацій

За інформацією Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації, з початку року на водних об’єктах Харківської області загинули 33 людини, з них 3 дитини. Особу 6-ох встановити не вдалось. Серед загиблих троє перебували в стані алкогольного сп’яніння, двоє загинули через необережне поводження на воді.    

Управління з питань надзвичайних ситуацій нагадує - щоб не сталося біди, необхідно дотримуватись простих правил:

- купатися краще вранці або ввечері, коли немає небезпеки перегрівання. Температура води має бути не нижчою + 17…+19 С, у холодній воді купатися небезпечно.

 

- перебувати у воді можна не більше 20 хвилин, причому цей час слід збільшувати поступово, починаючи з 3-5 хвилин. Не можна доводити себе до остуди.

 

- краще купатися кілька разів по 20 хвилин, а в перервах пограти у рухливі ігри.

 

- не можна пірнати у воду після тривалого перебування на сонці. Периферійні судини дуже розширені для більшої тепловіддачі. При охолодженні у воді настає різке рефлекторне скорочення м’язів, що спричиняє припинення дихання.

 

- небезпечно заходити у воду у стані алкогольного сп’яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку.

 

- якщо немає поблизу обладнаного пляжу, треба вибрати безпечне місце для купання з пологим, твердим, чистим дном.

 

- у воду заходьте обережно. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях. Навіть, якщо напередодні це місце було безпечним для стрибків, то за ніч могли щось викинути у воду або течією принесло корчі.

 

- ризиковано запливати далеко, особливо за буї, тому що можна не розрахувати своїх сил. Відчувши втому, не треба панікувати, навпаки, слід прагнути якнайшвидше добратися до берега.