Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде створена комплексна програма підтримки видавництв та засобів масової інформації на 2011-2015 роки

У Харківській області планується створення комплексної програми підтримки видавництв та засобів масової інформації на 2011-2015 роки. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. "Ця програма буде розроблена після чіткого аналізу стану справ на місцях", - зазначила Вікторія Михайлівна.

За її словами, українська державна програма "Журналіст" була закрита 27 травня на колегії Держкомтелерадіо України і на 2011 рік не планується ніяких всеукраїнських програм з підтримки ЗМІ.

Начальник управління повідомила, що останні 5 років ніхто не приділяв уваги проблемам районних ЗМІ. "Кілька тижнів тому я вирішила поспілкуватися з редакторами районних газет та керівниками районних телерадіоорганізацій. Я з подивом спостерігала таку картину: я просто не могла їх зупинити. Вони хотіли виговоритися, бо їх ніхто не слухав і не чув п’ять років.

Мені сьогодні дуже хочеться таке запитання поставити до попереднього керівництва управління і попереднього керівництва обласної державної адміністрації: скажіть будь ласка, яким же чином просувалася інформаційна політика, яким чином було створене інформаційне поле?" - сказала Вікторія Маренич.