Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Навіть у кризовий 2009 рік у Харкові збільшилася кількість видань. Євген Савін

Навіть у кризовий 2009 рік у Харкові збільшилася кількість видань. Євген Савін

У Харківській обласній державній адміністрації відбувся урочистий прийом до Дня працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. Заступник голови ХОДА Євген Савін вручив листи-подяки керівникам видавництв "Ранок", "Балдрук", "Майдан", "Райдер", ВАТ "Харківська книжкова фабрика "Глобус", видавництва Харківського гуманітарного університету "НУА",книгорозповсюджувачам Семену Остапенко і Олександру Васеленко. Грамоту управління у справах преси та інформації ХОДА отримав директор Богодухівської районної друкарні Володимир Ільченко.

Євген Савін привітав друкарів з професійним святом і зазначив, що які б електронні засоби масової інформації не створювалися, як би не рухався науково-технічний прогрес, жодна людина не відмовиться від журналу, газети і особливо – книги, яка приносить справжнє моральне і естетичне задоволення.
- В Харківській області створена професійна видавнича база, - підкреслив Євген Савін. - Навіть у кризовий 2009 рік у Харкові збільшилася кількість видань. Кожна четверта книга видається в Харкові і кожна друга - друкується. Це ще раз підтверджує, що на Харківщині живуть талановиті і розумні люди.
Начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич зазначила необхідність створення в регіоні єдиної стратегії у видавничій справі та книгорозповсюдженні, яка допоможе Харківщині і надалі займати лідируючі позиції в цій сфері. А для цього важливе сприяння місцевих органів влади та райдержадміністрацій.