Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ФТІНТ святкує 50-річчя

25 травня 2010 року о 13.00 в конференц-залі Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАН України (пр. Леніна, 47) відбудеться урочисте засідання Вченої ради з нагоди 50-річчя від дня заснування Інституту.

У святкуванні візьмуть участь керівництво області та міста, керівництво Національної академії наук України, співробітники і ветерани Інституту, представники наукових установ НАН України Києва, Харкова, Сум, Донецька, Ужгорода, а також харківських вищих навчальних закладів. На ювілей також запрошені науковці Росії, Польщі, Швеції, Ізраїлю.

Для довідки:

Сьогодні ФТІНТ ім. Б.І. Вєркіна НАН України є одним із провідних та добре відомих у світі українських наукових центрів, який проводить фундаментальні дослідження в галузях експериментальної і теоретичної фізики (електронні явища в провідних і надпровідних системах; фізика квантових рідин, квантових кристалів та кріокристалів; низькотемпературний магнетизм; біофізика, низькотемпературна фізика макромолекул), математики (математична фізика та математичний аналіз, геометрія і топологія), а також у галузі прикладної фізики (низькотемпературне матеріалознавство і приладобудування).

В Інституті працює майже 700 співробітників, серед яких 7 академіків та 4 члени-кореспонденти Національної академії наук України, 81 доктор та 155 кандидатів наук, 33 професори.

За 50 років плідної роботи колективом ФТІНТ ім. Б.І. Вєркіна НАН України отримано цілу низку наукових результатів світового рівня з фізики та математики, які відзначені міжнародними науковими нагородами (серед яких є Премія і золота медаль Дж. Філдса, премія Європейського фізичного товариства, премія ім. Лізи Мейтнер (Швеція)) та численними державними нагородами, серед яких 23 Державні премії України в галузі науки і техніки (у тому числі 10 – за роки незалежності України), 3 Ленінські премії, 2 Державні премії СРСР в галузі науки і техніки.

Теги