Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інвестор не повинен боятися держави. Юрій Сапронов

Інвестор не повинен боятися держави. Юрій Сапронов

Учасники засідання круглого столу "Що треба інвестору?" - представники бізнесу, наукових кіл та громадських організацій - обговорили шляхи залучення інвестицій до регіону та окреслили основні причини, чому нині інвестори оминають Харківщину. Зокрема, представник інвестиційної групи MELON Сергій Пірожніков однією з основних причин такого явища вважає відсутність бази даних інвестиційних проектів Харківської області.

Це одна із перешкод, штучно створених за останні роки можновладцями, - впевнений заступник голови облдержадміністрації, керівник робочої групи "Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції" регіонального Комітету з економічних реформ Юрій Сапронов. "Інвестор зараз боїться держави, адже за індексами ведення бізнесу Україна перебуває на 140-180 місцях зі 183 можливих. Тому він і намагається захиститися від держави, а в першу чергу – від чиновника – шляхом виходу у вільні економічні зони. Ми повинні розчистити той ліс перешкод, який довгі роки спеціально вирощували чиновники", - зазначив Юрій Анатолійович.

Учасники засідання одноголосно погодилися, що інвестиції на Харківщині мають стати своєрідним прапором, який має нести вперед саме місцева влада. Але виникло риторичне питання - до кого має прийти потенційний інвестор, щоб отримати інформацію? Зокрема, учасники круглого столу навели приклад Закарпатської області, де існує єдиний інвестиційний центр і запропонували відновити діяльність Харківської інвестиційної ради під керівництвом губернатора та мера міста.

Підбиваючи підсумки засідання, Юрій Сапронов довів до відома присутніх, що 7 червня відбудеться презентація економічного атласу Харківської області. "Ми дуже швидко зробимо, що набираючи у пошуку "Харківська область" інвестор у результаті на першій позиції бачитиме саме цей атлас", - наголосив заступник голови ХОДА.

Теги