Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Губернатор ознайомився з роботою передового сільского господарства Красноградського району

Губернатор ознайомився з роботою передового сільского господарства Красноградського району

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою ТОВ "Агрофірма "Піщанська". Губернатор взяв участь у висадці фруктового саду і посадив черешневе дерево. Усього сад налічує 115 фруктових дерев.

Також Михайло Добкін відвідав тваринницьку ферму агрогосподарства. Ферма займає 2е місце в області за розмірами дійної череди. Надій молока з однієї корови складає 7200 літрів за рік (у середньому по області - 3000 л молока на рік). Співробітники господарства планують за рахунок селекції стада, поліпшення корму та умов зберігання молока добитися показника в 10 тисяч літрів на рік з однієї корови. Дійне стадо господарства складається з 901 голови, всього - 3200 голів великої рогатої худоби.
Губернатор відвідав Добреньский комплекс зерносховища ТОВ АФ "Піщанська", де ознайомився зі зразками зернових культур. Тут селекціонується і вирощується до 5 тисяч тонн зерна у рік на продаж. Зерно користується попитом у різних областях України, соєву культуру закуповують господарства Бєлгородської області. Є заявки на зернові культури з Білорусі, але в даний час організувати такі поставки представляється неможливим у випадку проблем з транспортуванням за кордон.

ТОВ "Агрофірма "Піщанська" є елітним насінницьким господарством та племінним господарством з розведення української чорно-строкатої породи молочного напрямку. Розташована на землях чотирьох сільських рад, площі сільськогосподарського призначення - 11300 га, в тому числі 9800 га ріллі.
АФ "Піщанська" - одне з кращих господарств по укомплектованості сільгосптехнікою. Усього фірма володіє 60 одиницями техніки, у тому числі 10 одиницями імпортних комбайнів New Holland. Ці комбайни економічні, можуть працювати в полі повний день без додаткового завантаження і заправки. Вони також оснащені системою GPS-навігації, завдяки чому можуть вести польові роботи більш якісно і точно.