Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На площі Свободи відбувся урочистий парад

На площі Свободи відбувся урочистий парад

Рівно опівдні на площі Свободи в Харкові розпочалися урочистості, присвячені 65-річчю Великої Перемоги. На почесних місцях трибун - учасники та ветерани Великої Вітчизняної війни, трудівники тилу, ті, хто в далекому сорок п'ятому ціною своїх життів відвоював для нас мирне небо. Серед них три Героя Радянського Союзу - Сергій Остащенко, Михайло Карпеєв і Федір Пуртов. З хвилюванням стежать ветерани за реконструйованими подіями тих далеких років - розірване звуками снарядів мирне життя, визвольні битви, голос Левітана, який зачитав акт про капітуляцію фашистської Німеччини. Все це - їхня молодість, час, коли не роздумуючи, вони стали на захист своєї Батьківщини.

І ось сьогодні перед ними урочистим маршем проходять війська Харківського гарнізону, їхні нащадки, які обрали собі професію захисника Вітчизни. Їм сьогодні віддають честь і військовий салют парадні розрахунки. Перед ними сьогодні у всій красі проходить військова техніка, демонструючи свою потужність і непорушність.

Вам сьогодні слова глибокої вдячності від керівників країни, області та міста. Вам сьогодні слова подяки від усіх жителів Землі. Спасибі вам за наше сьогодні, за мирне життя і незалежність, дорогі ветерани!