Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Коломацькому районі області повністю знищена дійна череда

У Коломацькому районі області повністю знищена дійна череда

Кризові явища у тваринництві області пов’язані із суттєвим скороченням чисельності сільськогосподарської худоби. При цьому найбільш складною залишається ситуація у молочному тваринництві. За період 2005-2009 років у Коломацькому районі молочне тваринництво взагалі знищено як галузь. Про це сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації доповів начальник Головного управління АПР ХОДА Ігор Зубрич.

В Первомайському районі дійна череда зменшилася на 84%, в сільгосппідприємствах району на сьогодні утримується лише 307 корів. У Зачепилівському, Краснокутському, Борівському та Лозівському районах корів залишилося менше третини від тієї чисельності, що утримувалася на початок 2005 року.

Довідка
За останні 18 років в цілому по області чисельність великої рогатої худоби зменшилася в 6 разів, свиней – в 4 рази, овець і кіз – в 5 разів, птиці в 2 рази. Найбільші втрати відбулися в сільськогосподарських підприємствах області, де було зосереджено основне виробництво.

Лише за останні п’ять років у сільськогосподарських підприємствах області чисельність великої рогатої худоби скоротилася на 77,6 тис. голів, в тому числі на 24,5 тисяч корів. Поголів’я свиней зросло на 10%, птиці – на 42%, овець в 1,9 рази.