Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для школярів Харківської області розпочалися кіноуроки пам’яті

Для школярів Харківської області розпочалися кіноуроки пам’яті

Сьогодні школярі міста Красноград відвідали незвичайний урок. В місцевому Будинку культури на великому екрані діти переглянули один з кращих радянських фільмів, присвячений подіям Великої Вітчизняної війни – "Баллада о солдате". Цим заходом акція відновлення правди про важкі роки війни та повернення підростаючого покоління до невигаданої історії рідної країни розпочала свою ходу всіма районами Харківської області.

Перед початком сеансу до дітей звернувся заступник голови ХОДА Євген Савін: "Такі кіноуроки були започатковані три роки тому у Харкові на той час міським головою Михайлом Добкіним. Тепер за його ініціативи як голови ХОДА цю акцію ми розповсюджуємо на територію всієї області, оскільки твердо впевнені, що тільки передаючи спогади від покоління до покоління можна вшанувати великий подвиг радянського солдата. Лише з вашої, Красноградської землі, на фронти Великої Вітчизняної пішли 10 000 людей, а повернулися до дому тільки 2 тисячі. А сьогодні, в день 65-річчя Перемоги їх лишилося всього 172".

Хвилина мовчання в пам’ять про загиблих та тих, хто вже пішов з життя. Квіти, вірші і подарунки живим переможцям. "Ми зробимо все, щоб огорнути вас своїм піклуванням, і щоб пам’ять про ті страшні роки ніколи не була зтерта з наших сердець і сердець наших нащадків. Збереженням нашої історичної пам’яті сьогодні живе вся країна", - підкреслив Євген Євгенович.

Корзина квітів лягла і до підніжжя пам’ятника історії "Братська могила".