Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

"Квітневе полум’я весни"

"Квітневе полум’я весни"

Сьогодні в ПК міліції відбувся захід "Квітневе полум’я весни", присвячений 24-й річниці Чорнобильської трагедії. У ньому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови обласної ради Микола Тітов.

Звертаючись до присутніх, Ігор Шурма зазначив: "Вже пройшла майже чверть віку з того моменту, коли сталося лихо, яке забрало багато людських життів та стало початком багатьох людських трагедій. Держава заборгувала тим людям, які побороли це лихо та подарували нам всім шанс спокійно жити. Існують великі проблеми в забезпеченні житлом, санітарно-курортному та стаціонарному лікуванні, але зараз з’явилася надія, що в найближчі 5 років нова влада зробить все можливе, щоб виконати надані гарантії".

Ігор Шурма та Микола Тітов вручили учасникам ліквідації аварії, представникам громадських чорнобильських організацій Почесні грамоти Харківської облдержадміністрації та обласної ради, а також Подяки голови Харківської облдержадміністрації.

Довідка. Станом на 1 січня 2010 року в Харківський області налічується 24 929 громадян, які користуються пільгами відповідно до Закону України "Про статус і соціальний статус захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них:
- учасників ліквідації наслідків аварії – 13 114 чол., в т.ч. інвалідів – 5340 чол.;
- переселенців з зони радіоактивного забруднення – 5656 чол., в т.ч. інвалідів – 693 чол.
- чисельність дітей, постраждалих внаслідок катастрофи, становить 4871, в т.ч. інвалідів – 57 чол.