Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Науковці пропонують кроки щодо активного відродження галузі птахівництва

Науковці пропонують кроки щодо активного відродження галузі птахівництва

Один із кроків - інституту птахівництва разом з Головним управлінням агропромислового розвитку обласної держадміністрації відновити функціонування збалансованої системи ведення племінної справи, збору і аналізу селекційної інформації по кожному виду птиці шляхом створення мережі племінних господарств (племінний завод – племптахорепродуктор І порядку – племптахорепродуктор ІІ порядку – товаровиробники), яка б забезпечила виробництво запланованих обсягів яєць та м’яса птиці в регіоні.

Також директор інституту птахівництва Олександр Терещенко запропонував налагодити на підприємствах області, які зараз завантажені тільки частково своєю традиційною продукцією (заводи ім. Малишева, ім. Шевченка, ХТЗ, ХЕМЗ тощо), виробництва окремих видів обладнання для птахівництва (кліткових батарей для спеціалізованих, присадибних та фермерських господарств, комплектів обладнання для утримання птиці на підлозі, обладнання створення мікроклімату і т.п).
І створити у Харківській області хоча б два міжгосподарських птахокомбінати, які б могли вирішити проблему забою та переробки птиці для птахофабрик, які не мають забійних цехів.