Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Індонезії в Україні

Юрій Сапронов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Індонезії в Україні

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов та заступник голови обласної ради Микола Тітов зустрілися з Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Індонезія в Україні Нінінг Сунінгсіх Рохадіат. В ході зустрічі сторони обговорили перспективи налагодження двосторонніх стосунків.

Зокрема, була висловлена взаємна зацікавленість у співпраці в сферах освіти, культури, медицини, економіки. Пані посол зазначила, що зацікавлена в просуванні вивчення індонезійського мови у вузах Харківської області, обміні студентами та організації навчання громадян Індонезії в харківських вузах, зокрема, Харківському національному медичному університеті. Також вона запросила харківських бізнесменів взяти участь у міжнародній виставці в Джакарті.

Юрій Сапронов зазначив, що Харківська область піде назустріч побажанням Індонезії і в гуманітарній, і в економічній сфері, а також запропонував підготувати інформацію про Харківський медуніверситет і передати її в посольство, щоб індонезійська молодь могла більш докладно дізнатися про цей навчальному закладі.

Також в ході зустрічі обговорювалося питання можливості встановлення партнерських зв'язків між Харківською областю та індонезійським округом Джокьякарта.

Нінінг Сунінгсіх Рохадіат повідомила, що цього року планується приїзд в Україну культурної місії Індонезії, яка відвідає Київ, Житомир і Кременчук. Вона зазначила, що при бажанні Харківської області також прийняти у себе культурну місію, вона готова сприяти вирішенню цього питання.