Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про ситуацію, що склалася на автодорожньому шляхопроводі через залізничну дорогу ст. Лозова

За інформацією першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва, сьогодні вночі сталося руйнування огорожі та пішохідного тротуару шляхопроводу через залізничну дорогу ст. Лозова на 928 км дільниці Харків-Лозова. Внаслідок руйнування припинено рух автодорогою "Харків – Павлоград". Рух організовано через об’їзні шляхи, що, на жаль, ускладнює рух великовантажних автомобілів та автобусів, тому зараз розроблюється схема об’їзду цієї ділянки вантажними автомобілями та автобусами. Залізничні колії внаслідок падіння уламків не були пошкоджені, рух залізничного транспорту не припинений. Кабельні мережі не пошкоджено. Жертв та постраждалих немає.

Спеціалісти облдержадміністрації виїхали на місце та обстежили стан шляхопроводу. Керівництво Південної залізниці звернулося до "Укрзалізниці" з запитом про дозвіл на проведення ремонтних робіт.

"Завтра очікується приїзд до Харківської області міністра з питань надзвичайних ситуацій України Нестора Шуфрича для вирішення проблеми утилізації боєприпасів, що зберігаються на арсеналі в Лозовій, і він також ознайомиться з ситуацію на шляхопроводі", - повідомив Володимир Бабаєв.

Довідка. Шляхопровід побудовано на початку 1960 рр. Довжина – 250 м. Ширина – 7 м. Ширина тротуарів – 1,5 м. Знаходиться у власності "Укрзалізниці".

У 1999 р. шляхопровід був обстежений і визнаний аварійним. Були надані обмеження з навантаження на шляхопровід та інтенсивності руху. У 2007 році розпочата розробка проектно-кошторисної документації. Зараз процес розробки знаходиться на стадії завершення та проходить експертизу.