Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тривають переговори Президентів України та Російської Федерації

Під час зустрічі Президент України Віктор Янукович та Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв обмінялися думками з приводу співробітництва між Україною та Росією в майбутньому.

Президент України наголосив, що настав час перевести стосунки на довгостроковий та стратегічний рівень. Він подякував Дмитру Медведєву за знайдену можливість приїхати до Харкова. Віктор Янукович висловив впевненість в тому, що наслідки п’ятирічного непростого етапу у стосунках між Україною та Росією закінчилися. "Наші зв’язки сильно інтегровані одне в одне, а значить, ми маємо отримувати максимальний ефект від наших стосунків: нарощувати коопераційні, гуманітарні та культурні взаємовідносини, - те, що потрібно нашим народам", – підкреслив Президент України.

Дмитро Медведєв зазначив, що "опинившись у Харкові, зрозумів, що практично 5 років не був у вас в гостях". "Певний час мало місце охолодження в наших стосунках, і сьогодні необхідно заповнювати прогалини в контактах між Україною та Росією. Хоча сьогоднішня зустріч є позаплановою, я вважаю її дуже важливою. Сподіваюсь, що розпочнеться новий етап економічного співробітництва і стратегічного партнерства", - підкреслив Дмитро Медведєв.