Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якщо підприємство чесно працює на ринку обігу металобрухту, проблем в нього не буде. Юрій Сапронов

Якщо підприємство чесно працює на ринку обігу металобрухту, проблем в нього не буде. Юрій Сапронов

Саме чесна робота за встановленими правилами та дотримання всіх чинних вимог є умовами отримання ліцензії на право прийому лому чорних металів. Таку відповідь надав під час прямої телефонної лінії в редакції газети «Слобідський край» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов на запит товариства «Донецк-Уголь-Торг» про умови отримання ліцензії на такий вид діяльності.     

«На сьогоднішній день ринок прийому металобрухту в Харківській області майже повністю криміналізований: кожне підприємство, яке займається прийомом лому чорного чи кольорового металу, «кришує» якийсь чиновник. Дійшло до того, що в гонитві за «легкими грошима» за рік украдено 400 каналізаційних люків, розкрадаються ліфти та навіть надгробні плити з кладовищ. Обіг лому чорних металів в регіоні щороку складає близько 500 тис. т, це близько 1 млрд. грн. в грошовому еквіваленті».

Для того, щоб припинити це явище, на Харківщині створено регіональний антикорупційний комітет, перше засідання якого відбулося 7 червня. «До 20 червня ми плануємо впорядкувати контроль над обігом металобрухту. Якщо підприємство на цьому ринку працює чесно, то ніяких проблем в нього не буде, воно і далі буде працювати», - наголосив Юрій Сапронов.