Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області створений регіональний антикорупційний комітет

В Харківській області створений регіональний антикорупційний комітет

Сьогодні у Будинку Рад під головуванням Михайла Добкина відбулося перше засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету з питань обстеження спеціалізованих підприємств, що здійснюють заготівлю, переробку, металургійну переробку металобрухту кольорових і чорних металів.  

Виступаючі звернули увагу на те, що значна частина обороту ринку металобрухту здійснюється за готівку через систему незареєстрованих пунктів і виробничих майданчиків, що призводить до втрат бюджетних надходжень області та стимулює розкрадання майна. Відзначено різке розширення мережі підприємств, які використовують металобрухт, але ліцензію на металургійну переробку не отримали.


Найбільша кількість злочинів, пов’язаних з розкраданням та незаконним обігом металобрухту, скоюється на підприємствах електроенергетики, зв’язку, транспорту та житлово-комунального господарства, які є стратегічно важливими інфраструктурними об’єктами. Продовжуються несанкціоновані втручання сторонніх осіб у діяльність Південної залізниці, промислових підприємств з метою скоєння крадіжок металобрухту.