Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ХОВА розглянули тендерні закупівлі громад Ізюмського, Харківського та Лозівського районів

В ХОВА розглянули тендерні закупівлі громад Ізюмського, Харківського та Лозівського районів

Про це йшлося під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням заступника начальника Харківської обласної військової адміністрації Євгена Іванова.

Окрему увагу під час засідання приділили питанню будівництва захисних споруд цивільного захисту в Циркунівській тергромаді. Вартість двох укриттів становить більш як 3,3 мільйона гривень. Загалом бомбосховища зможуть вмістити близько 100 місцевих жителів.

«Враховуючи безпекову ситуацію в низці населених пунктів Циркунівської тергромади, питання зведення споруд цивільного захисту та відновлення наявних укриттів актуальне. Під час перевірок порушень тендерних процедур або можливих корупційних складових виявлено не було», - зазначив Євген Іванов. 

На території Близнюківської територіальної громади тривають ремонтні та відновлювальні роботи в 4 закладах загальної середньої освіти. В ході робіт зводяться нові або ремонтуються наявні укриття і харчоблоки. На території опорного Самійлівського ліцею роботи відбуваються паралельно.

«Навчальний заклад зможе вмістити кількасот дітей із 4 населених пунктів громади та визначений як опорний. Харчоблок в ліцеї відновлюють відповідно до усіх вимог та для забезпечення учнів гарячими обідами із фабрики-кухні, яку будують в Лозівському районі за співпраці Фонду Говарда Баффета, Першої Леді Олени Зеленської та керівництва ХОВА», - повідомив заступник Близнюківського селищного голови Олексій Лисенко. 

Барвінківська тергромада від початку поточного року здійснила 16 закупівель, вартість яких перевищувала 500 тисяч гривень. 

«Наразі активно працюємо над підготовкою до опалювального сезону. Ресурси скеровані як на відновлення систем, так і на закупівлю твердого палива, аби внаслідок впливу погодних умов не було руйнацій систем та об’єктів. Також від початку року було виділено понад 8,6 мільйона гривень субвенції на підтримку українських захисників», - розповів Барвінківський міський голова Олександр Бало.