Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині Рада поважних громадян посилює взаємодію з жителями населених пунктів області

На Харківщині Рада поважних громадян посилює взаємодію з жителями населених пунктів області

Про це йшлося в ході засідання Ради поважних громадян при Харківській ОВА за участі заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської.

До заходу долучилися представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, профільних департаментів ОВА, Харківського обласного центру соцслужб, а також представники громад регіону.

Під час засідання Ради учасники зосередили увагу на кількох напрямках діяльності, серед основних: підвищення якості надання медичних послуг, зокрема, посилення ефективності реалізації програми «Доступні ліки» та проведення безкоштовних операцій з лікування катаракти в межах програми «Здоров'я Слобожанщини»; забезпечення пенсійними виплатами літніх громадян, підвищення якості обслуговування та організація виїзних прийомів у громадах області органами пенсійного фонду; розвитку системи надання соціальних послуг, долучення людей похилого віку до визначення потреб громади у цих послугах.

Крім цього, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини проінформувала присутніх про регіональний аспект співпраці

«В умовах повномасштабної війни приділяємо особливу увагу підтримці людей похилого віку. Це питання перебуває на постійному контролі начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова. Одним із пріоритетів є повне та своєчасне інформування жителів населених пунктів області про діяльність Ради поважних громадян і забезпечення доступу до всіх рішень і напрацювань, які формуються під час засідань. Це сприяє прозорості роботи консультативно-дорадчого органу та допомагає забезпечити захист прав літніх громадян. Закликаю голову Ради поважних, а також очільників громад активізувати взаємодію та створити на місцях відповідні простори для представників Ради. Це дозволить більш ефективно працювати з населенням і вирішувати нагальні питання», – зазначила Віта Ковальська.