Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За добу ворог застосував 10 КАБ та 3 БПЛА по мирним жителям Харківщини

За добу ворог застосував 10 КАБ та 3 БПЛА по мирним жителям Харківщини

Про оперативну ситуація в області у ефірі «Єдиних новин» розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Під атакою противника опинилися Харківський, Куп’янський, Богодухівський та Ізюмський райони. В результаті 7 осіб постраждали, 1 чоловік загинув.

Начальник Харківської ОВА зазначив, що 5 вересня була роковини трагедії в селі Гроза. Від російського удару по кафе, де відбувався поминальний обід загинули 59 цивільних мешканців села. 

«Це дійсно трагедія не лише для села чи області, а й для всієї України. Це в черговий раз доводить цинічність ворога і те, що на меті у нього - знищення української нації. Тридцять вісім родин втратили найрідніших, 10 дітей стали сиротами. Маленьке село Гроза, яке на той час нараховувало 260 осіб, втратило п'яту частину своїх жителів. Село майже вимерло. Слідство у справі про ракетний удар триває. Після завершення усіх необхідних експертиз, яких призначено понад 250, буде ініційовано питання про здійснення спеціального досудового розслідування, що надасть можливість направити обвинувальний акт до суду», - зазначив Олег Синєгубов.

Станом на зараз в регіоні триває 5 лісових пожеж на загальній площі 77,2 гектари. В тому числі пожежа в селі Верхова - 22 гектари.
У Чемужівському, Студеницькому, Борівському і Куп’янському лісництвах пожежі локалізовані — загрози населенню немає. У Черкаських Тишках пожежа від обстрілу, загрози немає. Задіяно 30 одиниць техніки та 120 фахівців.

З окремих населених пунктів Купʼянського району триває евакуація населення. На сьогодні вже евакуйовано 215 дітей з родинами. 54 дитини з сімʼями ще досі залишаються на небезпечних територіях.