Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

МКЧХ долучиться до реалізації проектів із протезування та реабілітації на Харківщині

МКЧХ долучиться до реалізації проектів із протезування та реабілітації на Харківщині

Це питання обговорили під час зустрічі заступниці начальника Харківської обласної військової адміністрації Олени Логвинової з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

В межах зустрічі підіймали питання підтримки Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації. Попит на послуги установи зростає серед жителів Харківщини, які втратили кінцівки внаслідок бойових дій. 

«Під час минулого засідання сесії Харківської облради, було прийняте рішення передати Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації із державної власності до обласної. Задля сталого розвитку установи, покращення послуг та їх розширення, долучатимемо міжнародних партнерів до цього процесу. Запланували незабаром провести зустріч представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста з директором даної установи, аби визначити напрямки співпраці», - зазначила Олена Логвинова. 

Крім того, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста поділилися власним досвідом реалізації проєктів із протезування та реабілітації цивільних і військових, що втратили кінцівки. 

«Нині Міжнародний Комітет Червоного Хреста долучився до програми безоплатного протезування для військових і цивільних з ампутаціями ніг, яка реалізується на базі навчально-наукового медцентру «Університетська клініка». Плануємо розширювати даний проєкт – протезування не лише нижніх кінцівок, а й  реабілітацію постраждалих дітей і людей, які втратили інші кінцівки», - повідомила заступниця голови Харківської суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Наталія Естевам Фрага.