Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває реалізація програми єВідновлення

На Харківщині триває реалізація програми єВідновлення

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Загалом з початку реалізації програми єВідновлення в області подано 37 146 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. З них вже отримали грошову допомогу для ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф 21 352 заявники на загальну суму понад 2 мільярди гривень. Ще для 495 жителів області кошти передані на виплату на загальну суму понад 41 мільйон. Для 865 заявників профільними комісіями погоджено виплату на більш як 186 мільйонів.

«На сьогоднішній день 56 громадами створено та у 54 громадах функціонують комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Створеними комісіями наразі визначаються обсяги пошкоджень об’єктів нерухомого майна за даними актів комісійних обстежень та приймаються рішення щодо призначення допомоги. Також до комісій у 36 територіальних громадах надійшло 1 402 повідомлення про завершення ремонтних робіт», - повідомив Олег Синєгубов.

Крім того, у 34 тергромадах профільними комісіями сформовано 2 662 сертифікати з надання компенсації за знищене майно на загальну суму понад 3,7 мільярдів гривень. В 12 територіальних громадах затверджено рішення про надання грошової компенсації для будівництва нового житла на більш як 139 мільйонів.

З використанням житлових сертифікатів придбано 489 об’єктів нерухомого майна на території Харківської області - 373 квартири та 116 приватних житлових будинки. Загальна вартість придбаного житла складає понад 819 мільйонів гривень. Загалом вже скористалися житловими сертифікатами 700 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло у Харкові, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей.