Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОВА відбулося чергове засідання групи «Прозорість та підзвітність»

У Харківській ОВА відбулося чергове засідання групи «Прозорість та підзвітність»

Учасники засідання ухвалили графік заслуховування громад з питань тендерних закупівель згідно якому кожен очільник громади в присутності правоохоронців доповідатиме про тендерні процедури, які проходять у населених пунктах.

«Сьогодні проводимо 22-ге засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» у 2024-му році. З жовтня минулого року група активно працювала над забезпеченням прозорості бюджетних процесів в області на всіх рівнях. Створені аналогічні групи у всіх районах регіону. До кожного із засідань залучені представники правоохоронних органів, громадських організацій, зокрема, антикорупційних. Ми запровадили відповідний чат-бот, до якого всі можуть звертатися зі своїми питаннями та пропозиціями. Це один із інструментів для забезпечення відкритості нашої діяльності. До адміністраторів чат-боту вже надійшло понад тисяча звернень. Всі ці кроки спрямовані на покращення прозорості та забезпечення підзвітності перед нашими громадянами. Дякую всім членам групи за активну участь у робочому процесі», – сказав Олег Синєгубов.

У межах діяльності групи було підписано меморандум із Національним науковим центром «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» для проведення експертиз щодо будівництва фортифікацій. Планується додатково перевірити роботу підрядкинків, призначивши понад 200 експертиз. Наразі перевірено вже близько 15% споруд в регіоні. Крім цього, обласною робочою групою «Прозорість та підзвітність» було укладено меморандум про співпрацю із «Каразінською школою» бізнесу, що передбачає спільну наукову діяльність, обмін досвідом в напрямку протидії корупції, а також навчання.

Під час робочої зустрічі були розглянуті питання щодо доцільності використання бюджетних коштів в ході публічних закупівель у Наталинській громаді Красноградського району, Вільхівській, Малоданилівській і Дергачівській – Харківського району, Малинівській – Чугуївського району та Шевченківській – Куп'янського району.

Окрему увагу приділили тендерним процедурам відділу освіти Наталинської тергромади. Учасники засідання постановили скликати окреме засідання обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» за участі представників громадськості та правоохоронних органів, аби детальніше дослідити тендерну документацію.

За словами Малоданилівського селищного голови Харківського району Олександра Гололобова, у громаді відбулися торги щодо закупівлі палива, електроенергії, та газу. Також у відповідності до чинного законодавства проведено процедуру щодо закупівлі вікон, для відновлення об'єктів, постраждалих внаслідок збройної агресії російських окупантів.

«На території одного із мікрорайонів селища Мала Данилівка, у підвальному приміщенні багатоквартирного будинку, плануємо облаштувати укриття. Саме в цьому місці розташовується комунальний заклад і відбувається масове скупчення людей. Враховуючи безпекову ситуацію і загрозу ворожих обстрілів, маємо вжити заходів для убезпечення громадян», – зазначив Олександр Гололобов.