Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов обговорив питання енергетичної безпеки Харківщина з міжнародними партнерами

Олег Синєгубов обговорив питання енергетичної безпеки Харківщина з міжнародними партнерами

Про це йшлося під час брифінгу з представниками міжнародних організацій.

Міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив на необхідності продовження підготовки енергосистеми держави до найближчого опалювального сезону. Спільно з міжнародними партнерами від США, Великої Британії, Франції, Нідерландів, Фінляндії, Польщі, Чехії, Японії, Канади, Італії, Данії, Норвегії, Швеції, Литви, Представництва ЄС та інших країн, Україна працює над відновленням енергооб’єктів та зміцненням інфраструктури.

«Дякуємо всім нашим партнерам за увагу, особливо представникам Японії, які відзначили підтримку Харківщини у складних умовах війни, підкресливши необхідність міжнародної співпраці для посилення енергетичного сектору. Детально обговорили питання розвитку розподіленої генерації», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

При Міненерго створюється спеціальна координаційна група для управління міжнародною допомогою, яка включає п'ять підгруп з таких напрямків:

- Ремонт і відновлення енергетичної інфраструктури.
- Розвиток розподіленої генерації.
- Забезпечення резервного живлення, зокрема генераторами.
- Захист енергетичних об’єктів.
- Забезпечення стійкого теплопостачання.

Ці напрямки визначені як пріоритетні при підготовці до зими та забезпечення ефективного функціонування енергетичної системи.