Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов зустрівся з Першим почесним консулом України в Нідерландах Карелом Бургером

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов зустрівся з Першим почесним консулом України в Нідерландах Карелом Бургером

Під час зустрічі сторони обговорили нагальні потреби Харківщини. А також розглянули можливу співпрацю між Харківською областю та Нідерландами для вирішення проблемних питань.

На початку зустрічі заступник начальника ХОВА Євген Іванов подякував гостю за всебічну  підтримку України в боротьбі з російською агресією та зазначив, що створення партнерських відносин між Харківщиною та Нідерландами зробить значний вклад у розвиток регіону та підтримку його мешканців під час війни.

Він нагадав, що саме на Харківщині навесні цього року президент України Володимир Зеленський та премєр-міністр Нідерландів Марк Рютте підписали угоду про безпекове співробітництво між країнами. 

«Найперше, важливо сказати про гуманітарну ситуацію. На Харківщині налічується більш ніж півмільйона біженців. Наразі в нас дуже складна ситуація з енергетикою. Ми вирішуємо проблеми підготовки до опалювального сезону і створення умов для життя людей, які залишилися без житла. Багато організацій допомагає нам, хтось купує обладнання, хтось допомагає в облаштуванні житла, але цього недостатньо. Ми потребуємо додаткової підтримки партнерів, допомоги гуманітарних та благодійних місій», - зазначив Євген Іванов.

Заступник начальника ХОВА наголосив на тому, що наразі складна ситуація з освітою. В області будують укриття для шкіл, аби запустити навчання офлайн, але для цього потрібні чималі ресурси.

Разом з тим на деокупованих територіях проводять розмінування, відбудовують знищені ворогом переправи, будинки тощо.

Консул України в Нідерландах зазначив, що його країна підтримує Україну як у фінансовому, так й у військовому та політичному плані.