Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківську область з робочим візитом відвідав Міністр освіти і науки Оксен Лісовий

Харківську область з робочим візитом відвідав Міністр освіти і науки Оксен Лісовий

Спільно із заступницею начальника Харківської ОВА Вітою Ковальською та представниками ЮНІСЕФ Оксен Лісовий ознайомився з реалізацією програми з надолуження освітніх втрат у Ізюмській та Балаклійській громадах.

«Мені дуже болісно бачити руйнування, яких завдала рф Харківському регіону. Разом із тим мені радісно бачити тут відновлення освіти. Ми продовжуємо спонукати наших міжнародних партнерів приходити саме в такі регіони і допомагати розв'язувати найгостріші проблеми. Будівництво укриттів є одним із першочергових чинників відновлення повноцінної освіти. Уряд на це виділяє кошти: 2,5 мільярда гривень вже спрямовано на п'ять прифронтових регіонів. Зараз ми маємо ще 5 мільярдів гривень фінансування, наразі опрацьовуємо з Мінфіном це питання, саме на будівництво укриттів і закупівлю шкільних автобусів. Відкриваємо укриття в школах, підвозимо дітей із громад і, хоча б у змішаному форматі, починаємо відновлювати очне навчання. Це пріоритет, який ми ставимо перед собою і Харківщина тут дуже добре розвивається», – розповів Оксен Лісовий.

Наразі за підтримки ЮНІСЕФ, у співпраці з благодійними організаціями «Співдія» та «МрійДій» у трьох навчальних закладах Балаклійської та Ізюмської громад Харківської області реалізується проєкт із надолуження освітніх втрат. 

До роботи будуть залучені вчителі початкової школи, математики й української мови. Також будуть реалізовані заняття з психо-емоційної підтримки, які проводитимуть мобільні команди менторів проєкту. Для занять пропонуються матеріали, які допомагають проводити уроки з української мови й математики в 3-10 класах. Цикл кожного предмету триває 2 місяці, всього – 16 занять. До грудня 2024 року будуть проведені заняття літнього інтенсиву й два цикли проєкту надолуження освітніх втрат.

«Попри виклики повномасштабної війни продовжуємо розвивати соціальну сферу Харківщини. За сприяння Міністерства освіти й науки України та підтримки міжнародних партнерів розбудовуємо мережу осередків із надолуження освітніх втрат та молодіжний центрів в області. Це питання перебуває на контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Дякуємо МОН і особисто Оксену Лісовому за підтримку Харківської області, а також Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за системну допомогу жителям регіону», – сказала Віта Ковальська.

В межах робочої поїздки Оксен Лісовий та Віта Ковальська провели нараду з освітянами Харківської області й обговорили нагальні питання щодо підготовки закладів регіону до початку нового 2024-2025 навчального року.