Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

492 ворожих боєприпасів знешкодили сапери на Харківщині за минулий тиждень

492 ворожих боєприпасів знешкодили сапери на Харківщині за минулий тиждень

Про це під час брифінгу щодо оперативної обстановки в області за період з 15 по 21 липня повідомив речник ГУ ДСНС України в Харківській області Євген Василенко.

«Наразі на Харківщині працюють 38 піротехнічних розрахунків, 204 сапери та 97 одиниць техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 13 машин механізованого розмінування. З початку війни піротехніки обстежили більше 7,5 тисяч гектарів території, 61 об’єкт та 4588 домогосподарств. Загалом виявили та знешкодили більше 97 тисяч вибухонебезпечних предметів», - повідомляє Євген Василенко.

Речник ДСНС в Харківській області наголошує на тому, аби мешканці деокупованих територій та населених пунктів, де велись бойові дії, чітко дотримувалися заходів мінної безпеки: не відвідувати, ліси, лісосмуги, поля, водойми та інші території, які можуть бути забруднені вибухонебезпечними предметами. 
У випадку виявлення таких – звертитися за номерами 101, 102 або 112.

Так, за минулий тиждень у Вовчанську двоє чоловіків підірвалися на вибухонебезпечному предметі та отримали травми. 

В період з 15 по 21 липня рятувальники залучалися на ліквідацію пожеж 255 разів. 35 з них – це пожежі, спричинені ворожими обстрілами, 2 пожежі трапилися на хлібних полях Харківщини.

«17 липня пожежа площею 2,5 гектарів сталася на полі зі стиглою пшеницею на околиці села Білоусове Богодухівського району. Рятувальники спрацювали оперативно, врятувавши близько 10 гектарів врожаю. 20 липня неподалік села Колісніківка Куп’янського району на полі від ворожого обстрілу спалахнула пшениця на площі 4 гектари», - зазначив Євген Василенко. 

Щодо загибелі людей на водних об’єктах, протягом тижня трапилось 12 таких випадків на водоймищах Харківщини.

Загалом з початку літа в області зафіксовано 33 випадки загибелі людей на водних об’єктах, з них 5 дітей.