Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вразливим категоріям населення з прифронтових територій будуть безкоштовно постачати скраплений газ

Вразливим категоріям населення з прифронтових територій будуть безкоштовно постачати скраплений газ

На Харківщині Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та заступник голови області Євген Іванов провели нараду щодо забезпечення вразливих верств населення в прифронтових територій гуманітарним скрапленим газом.

На зустрічі також були присутні представники Міністерств, керівництво обласної військової адміністрації, керівники територіальних управлінь та відомств України в Харківській області, структурних підрозділів ОВА, підприємств та організацій, начальники районних адміністрацій та інші.

Експериментальним проєктом безпосередньо керує Віце-премʼєрка Ірина Верещук. 

В ході наради спільно з усіма її учасниками обговорили алгоритм реалізації проєкту, залучення міжнародних партнерів та інші проблемні питання. 

«Дуже хочеться, щоб також відновилась спроможність місцевих газів, облгазів, бо втратити таку спроможність погано. Війна продовжується і ми розуміємо, що нам потрібно все це відновлювати. Якщо ми зможемо і забезпечити людей газом, і відновити спроможності, я думаю, що це буде додатковий ефект, заради чого ми і працюємо. Будемо зустрічатися щотижня, поки газ не дійде до людей», - зазначила Ірина Верещук. 

Наразі експериментальний проєкт проходить погодження із центральними органами виконавчої влади, після чого Міненергетики направить його на розгляд до Уряду.

«Питання забезпечення людей на Харківщині скрапленим газом є одним з пріоритетних питань на сьогодні. І особливо це стосується тих територій, де зараз ведуться бойові дії і тих, які були деокуповані. Спільно з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України працюємо над тим, щоб якнайшвидше забезпечити людей в області газом до зимового періоду», - додав Євген Іванов.