Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харкова прибувають евакуйовані люди з Вовчанського та Липецького напрямків

До Харкова прибувають евакуйовані люди з Вовчанського та Липецького напрямків

Обласна військова адміністрація спільно з волонтерами об'єднали зусилля для ефективної евакуації цивільного населення з прифронтових громад. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«До процесу евакуації залучені сотні людей, зокрема, рятувальники, правоохоронці, медики. Робота триває щодня і супроводжується постійними ворожими обстрілами, які несуть загрозу життю людей. Чіткий та дієвий алгоритм вивезення людей з небезпечних територій розроблений з 2022 року. Звертаюся до волонтерів із інших областей: для вашої безпеки та ефективності необхідно скоординувати дії із Координаційним гуманітарним центром!», – наголосив Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА подякував міжнародним партнерам, представникам громадських організацій, волонтерам, профільним службам, залученим до евакуаційних заходів, за сміливість і співпрацю у порятунку жителів прифронтових населених пунктів Харківщини. 

Нагадаємо, охочі евакуюватися можуть цілодобово звертатися на «гарячу лінію» Єдиного координаційного гуманітарного центру за номером: 0-800-33-92-91. Усім евакуйованим надають комплексну допомогу і супровід на всіх етапах: фінансову, медичну, правову, психологічну та гуманітарну підтримку. За необхідності надається безкоштовне тимчасове житло.