Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОВА в ході засідання групи «Прозорість та підзвітність» обговорили тендерні закупівлі

У Харківській ОВА в ході засідання групи «Прозорість та підзвітність» обговорили тендерні закупівлі

Захід відбувся під головуванням заступника начальника ХОВА Євгена Іванова. Під час робочої зустрічі були розглянуті результати діяльності груп «Прозорість і підзвітність» Чугуївського та Куп'янського районів з початку 2024 року.

«Надважливим залишається питання доцільного використання залишкових коштів місцевих бюджетів. Маємо пам’ятати, що в країні триває війна з російськими окупантами. Тож відповідно до законодавства та безпекової ситуації в районах, варто посилювати допомогу українським Захисникам і Захисницям. Це питання перебуває на постійному контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова», – зазначив Євген Іванов.

Як доповів начальника Чугуївської РВА Сергій Лободенко, з початку 2024 року робочою групою «Прозорість та Підзвітність» проведено 8 засідань. Щомісяця на засіданнях робочої групи підводяться підсумки щодо використання місцевими органами влади коштів державного та місцевого бюджетів. На постійному контролі робочої групи перебувають питання дотримання місцевими органами влади чинного законодавства під час проведення публічних закупівель. Особлива увага приділяється питанням щодо напрямів використання коштів державного та місцевого бюджетів, в тому числі вільних залишків місцевих бюджетів, утворених станом на 1 січня 2024 року.

«З початку року робочою групою «Прозорість та Підзвітність» у Чугуївському районі було розглянуто 18 тендерних закупівель. За результатами розгляду порушень та недоліків не виявлено. Місцевими органами влади на засіданнях робочої групи постійно наголошується на необхідності посилювати контроль за використанням бюджетних коштів усіх рівнів. Районною військовою адміністрацією спільно з військовими адміністраціями населених пунктів і органами місцевого самоврядування опрацьовуються заходи для першочергового спрямування коштів на допомогу Захисникам і Захисницям України, а також для облаштування на території району комфортного середовища для внутрішньо переміщених людей. Робота у цих напрямках триває», – розповів Сергій Лободенко.

За словами начальника Куп'янської районної військової адміністрації Андрія Канашевича, впродовж 2024 року було проведено 5 засідань робочої групи «Прозорість та Підзвітність» в ході яких розглянуто тендерні закупівлі та напрямки витрат по громадах – жодних порушень виявлено не було.

«Впродовж 4 місяців поточного року на території району було оголошено 162 тендерні процедури на загальну суму 92 мільйони гривень, з них 61 тендерна процедура – щодо закупівлі енергоносіїв, 17 тендерних процедур – щодо закупівлі паливно-мастильних матеріалів. Для допомоги ЗСУ було проведено 22 тендерні процедури на загальну суму 20 мільйонів гривень. Ще 22 процедури проведені для впровадження господарчої діяльності громад, 7 тендерних процедур спрямовано на закупівлю комунальної техніки», – розповів Андрій Канашевич.

Учасники засідання також розглянули питання, пов'язані з реалізацією проєкту дорожніх ремонтних робіт господарським способом на території Первомайської громади, реалізації проекту ремонту однієї з освітніх установ й інженерних мереж у Чугуївській громаді та реалізації проектів з ремонту тротуарів і доріг на території безлюдівської селищної ради Харківського району.