Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представників громадськості закликають долучатися до контролю бюджетних витрат

Представників громадськості закликають долучатися до контролю бюджетних витрат

Про це йшлося під час брифінгу голови Комітету забезпечення правопорядку та законності Громадської ради при Харківській ОВА Сергія Усова, членів Ради волонтерів Руслана Мізеркевича та Олександра Стасюка.

Представники громадськості беруть активну участь у контролі доцільності витрат бюджетних коштів, їх правомірності та доброчесності. Водночас, представники громадськості беруть активну участь у діяльності робочих груп «Прозорість та підзвітність» усіх рівнів та здійснюють моніторинг щодо результатів їх діяльності. 

«Одне із основних завдань, які ми перед собою ставимо – це громадський контроль та моніторинг за використанням бюджетних коштів. Наразі ми готуємо низку заходів та будемо запрошувати представників громадськості і міжнародних партнерів до участі в них», - зазначив Сергій Усов. 

Основну інформацію для аналізу та моніторингу представники громадськості можуть брати з електронної платформи «Prozorro», а також інформаційно-аналітичної системи «DREAM» яка містить дані про виділення коштів на відновлення пошкоджених об’єктів. Нині на платформі зареєстровано понад 4 тисячі таких об’єктів, із них – 508 проектів на Харківщині на більш як 17 мільярдів гривень. 

«Громадськість може вже сьогодні відкривати, дивитися і спрямовувати свою увагу на ті об’єкти, які їх зацікавлять з точки зору раціонального використання коштів», - повідомив Руслан Мізеркевич.