Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Три людини підірвалися на вибухонебезпечних предметах на Харківщині за минулий тиждень

Три людини підірвалися на вибухонебезпечних предметах на Харківщині за минулий тиждень

Про це під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

В результаті підриву цивільного населення на ВНП 1 людина загинула, 2 постраждало.

«29 квітня в селі Великі Проходи Харківського району у лісосмузі на невідомому предметі підірвався чоловік 1966 року народження. В нього поранення лівої кисті та гомілки. 1 травня біля села Глинське Ізюмського району на ВНП підірвався трактор, яким керував 46-річний механізатор. Медичну допомогу надано на місці. 4 травня у Харкові на проспекті Ювілейному стався вибух невідомого ВНП. Загинув 40-річний чоловік», - розповідає Євген Василенко. 

Загалом з 29 квітня по 5 травня сапери виїжджали на знешкодження вибухонебезпечних предметів 213 разів. Знешкоджено – 528 боєприпасів. 

На ліквідацію пожеж за минулий тиждень ДСНС залучалися 165 разів, 40 з яких – пожежі пов’язані з ворожили обстрілами: у Богодухівському, Куп’янському, Чугуївському та Харківському районах області та у місті Харкові.

«Третього травня російські терористи скинули керовану авіабомбу на цивільних людей у Харкові. Вона влучила у приватний сектор. Внаслідок удару сталася пожежа у приватному житловому будинку на площі 100 квадратних метри. Зруйновано 3 житлових будинки. З-під завалів одного з них рятувальники дістали тіло загиблої жінки. Горіли конструктивні елементи цієї зруйнованої оселі на площі 10 квадратних метри. Одну людину вдалося врятувати», - зазначає Євген Василенко. 

Також рятувальники попереджають населення про можливі небезпеки в продовженні Великодніх свят.