Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Співпраця громад з НСЗУ та медичною спільнотою є запорукою сталого розвитку сфери охорони здоров'я Харківщини – Олена Логвинова

Співпраця громад з НСЗУ та медичною спільнотою є запорукою сталого розвитку сфери охорони здоров'я Харківщини – Олена Логвинова

На цьому заступниця начальника ХОВА наголосила в ході регіональної комунікаційної платформи, організованої Програмою розвитку ООН (UNDP).

У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування області, Національної служби здоров'я України та менеджементу ЗОЗ. 

«На сьогодні у Харківській області внаслідок ворожої агресії постраждали 356 об'єктів охорони здоров'я. Завдяки МОЗ, підтримці міжнародних партнерів та благодійних організацій 92 об'єкти вже відновлено. Робота в цьому напрямку триває, її хід перебуває на особистому контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Дякую Програмі розвитку ООН (UNDP) за співпрацю, підтримку Харківщини та гуманітарну допомогу, яка надходила і продовжує надходити у вигляді ліків, обладнання, спеціалізованого транспорту, а також навчальних програм для наших лікарів і медпрацівників. Продовжуємо працювати далі і спільно розвивати сферу охорони здоров'я Харківщини», – сказала Олена Логвинова.

Заступниця начальника ХОВА також відзначила медпрацівників Харківщини та представників органів місцевого самоврядування, які попри виклики воєнного стану продовжують залишатися на місцях і сумлінно виконують свою роботу, створюючи умови для розвитку медичної сфери області, надаючи людям допомогу, рятуючи життя.

За словами аналітика ПРООН Дмитра Куща, в ситуації, яка сьогодні склалася в Україні, забезпечення людей доступом до медичної допомоги у найбільш постраждалих від агресії рф регіонах є одним із пріоритетів діяльності. 

«Підтримка закладів первинної медичної допомоги, розвиток телемедичних послуг, розвиток мобільності медпослуг на первинному рівні, відновлення людського капіталу за рахунок розвитку реабілітаційної меддопомоги та розвиток паліативних медпослуг – на сьогодні є основними напрямками нашої роботи», – розповів Дмитро Кущ.

Він додав, що серед цільових громад Програми розвитку ООН у Харківській області є Первомайська, Лозівська, Зміївська, Новодолазька, Пісочинська, Краснокутська, Солоницівська, Золочівська, Олексіївська, Роганська й Новопокровська.